Манолова: БСП е единствената демократична партия

Манолова: БСП е единствената демократична партия | StandartNews.com

София. Ние сме единствената демократична партия - нормално е да се караме. За ГЕРБ нищо не се е чуло, там е ясно, че двама души подреждат листите. Нормално е при нас да има повече емоции в този процес". Това каза Мая Манолова от БСП в предаването "Събуди се" по Нова тв. Тя коментира подредбата на листите в Столетницата за предстоящите избори.

Георги Кадиев е подреден на неизбираемо място с тайно гласуване. Това е демократичен механизъм. Той естествено има своите недостатъци. По този начин Манолова обясни защо бившият здравен министър д-р Таня Андреева, която е бивша седесарка, бе поставен на терто място, а Георги Кадиев, който отдавна е в редиците на БСП- не е. "Впечатлението, че Кадиев е наказан, е погрешно", категорична бе социалистката.

"Тръгваме на изборите нахъсани за победа", заяви Манолова.

"През 2013 г. беше ясно, че управлението с ДПС ще е нестабилно, че влизаме в риск, но ние поехме отговорност, защото Борисов тогава просто хвърли оставка. Тогава мислихме за държавата, а не за дивидентите на БСП", обясни тя.

Коалиции

Коалиция на БСП с ДПС е невъзможна след изборите, защото има вътрешна съпротива срещу това в самата БСП, обясни Мая Манолова. С ГЕРБ също няма как да стана коалиция, допълни тя.

На въпрос дали партията на Николай Бареков България без цензура е вариантът на БСП за коалиция, Манолова обяви, че това ще решат избирателите.

"Заявените от Борисов 160 депутати са абсолютно нереалистични. Той борави по същия начин и с държавния дълг. Борисов и ГЕРБ се интересуват единствено от това как да влязат във властта, как да управляват те", заключи Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай