Манолова: От КЕВР да си подадат оставките

Нахлуването на ДАНС в КЕВР и другите енергийни дружества е закъсняло, подчерта тя

Манолова: От КЕВР да си подадат оставките | StandartNews.com

Мая Манолова даде брифинг по повод работата на КЕВР и скока в цените на тока.

„Притеснени сме от липсата на политическа воля от институциите относно това да се справят с драстичния скок с цените на тока", заяви тя.

„По време на 13-те проведени заседания направихме преглед и анализирахме с Комисията по ревизията мръсните сделки в енергетиката. Настояваме министърът на енергетиката да освободи ръководствата на енергийните дружества и на енергийната борса, а КЕВР да си подадат оставките и до сформирането на следващия парламент да работят в оставка. Смятаме, че влизането на ДАНС и БОП-а в КЕВР е закъсняло, без категорични действия няма да има решения на проблема. Ако трябва да има и ареста, да стигнат до край", каза още Манолова.

Според нея малките фирми "ще фалират", а безработицата расте, тъй като се очаква "ценово цунами".

"Скача цената на парното, тока, природния газ и на водата", поясни още Мая Манолова.

„Ако цената на парното бъде повишена, то повишението да бъде поето от правителството. Изчислили сме, че това ще излезе 10 млн. лв. на месец“, заяви Манолова.

Относно предстоящите разговори с формацията на Кирил Петков и Асен Василев, Манолова каза: "Водят се разговори за подписване на споразумение за бъдещо управленско мнозинство в следващия парламент. Това ще бъде ангажимент между трите формации "Изпарви се БГ! Ние идваме!" „Продължаваме промяната" и "Демократична България". Ще настояваме за защита на обикновените граждани и държавата да ги компенсира относно цените на тока и водата", каза Манолова. 

"Ако има коалиция ще настояваме гражданите да получат подкрепа от държавата. Хората имат нужда от финансова подкрепа от българската държава", заяви още тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай