Манолова: Хората искат цялата истина

Всетака подкрепяме Радев, заяви лидерът ИБГНИ

Манолова: Хората искат цялата истина | StandartNews.com

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" подкрепихме Румен Радев още през февруари. Ние сме две граждански платформи, в момента в "Ние идваме" тече дискусия и те ще вземат своето решение в края на седмицата, но моето очакване е, че те също ще подкрепят Румен Радев.

Така лидерът на ИБГНИ Мая Манолова коментира в ефира на bTV твърденията, че формацията на адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян ще застане зад кандидатурата на Лозан Панов на предстоящите президентски избори.

По думите ѝ Радев е единственият, застанал на страната на протестиращите миналото лято, а според нея кандидатурата на проф. Анастас Герджиков за първия пост в държавата е необяснима.

"Проф. Герджиков определено е уважаван професор. Аз обаче нямам обяснение защо един такъв уважаван човек ще води битката на Бойко Борисов и ГЕРБ в президентските избори, след като студентите на неговия университет бяха по площадите", каза тя.

Лидерът на "Изправи се БГ! Ние идваме!" коментира и разкритията на досиетата "Пандора", като заяви, че не е нормално подобна информация да достига до българските граждани "от чужбина" и е време българските институции да се задействат, защото "хората искат цялата истина".

Мая Манолова призова за извънредни мерки, свързани с нарастващата инфлация и повишените цени на тока, парното и природния газ.

"Инфлацията лети нагоре, всички цени растат, което означава и повече приходи в държавната хазна. Компенсирането на малкия и средния бизнес, както и на домакинствата, може да бъде поето от държавата. Нашето предложение е тя да компенсира с по 120 лева за мегаватчас бизнеса за периода от 1 октомври до 1 април. На месечна база това ще струва между 150 и 180 милиона лева. Повишението на цените за домакинствата също трябва да бъде поето изцяло от държавата", обясни Манолова.

Тя добави, че държавна помощ трябва да бъде оказана и на работниците във въглищните централи и страната да се бори за максимално удължаване на срока им за работа до периода 2038 - 2040 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай