Малката коалиция решава „мъжки“ за евровота

ВМРО са готови, очаква се решение на НФСБ, каза лидерът на Атака Волен Сидеров

Малката коалиция решава „мъжки“ за евровота | StandartNews.com

Лидерът на Атака Волен Сидеров очаква да се срещне с водачите на ВМР Красимир Каракачанов и на НФСБ Валери Симеонов, за да решат „по мъжки“ дали ще се явяват заедно на изборите за Европейски парламент.

„Въпросът е ние, Патриотите, какво правим? Сега в събота има конгрес на ВМРО. Аз ще отида, имам официална покана. Ще отида, ще поздравя ВМРО, защото сме партньори. Въпросът е, че сега г-н Чуколов чака г-н Симеонов. Искам да се съберем мъжки да кажем не през медиите „Явяваме се заедно“ или „Явяваме се поотделно“. При това положение няма да се нападаме, няма да има скандали, любими за медиите. Ще довършим управленската програма“, заяви още Сидеров. Той посочи, че Каракачанов няма проблем и се чака позицията на Валери Симеонов.

Във връзка с информацията за хотел на Валери Симеонов и твърденията за конфликт на интереси, Сидеров посочи, че има КПКОНПИ, която проверява подобни твърдения. Той обърна внимание, че всеки народен представител попълва декларация. „Аз даже бях закъснял с моята декларация и получих административно наказание“, обясни Сидеров и уточни, че не може да отговаря вместо него. Попитан дали Валери Симеонов трябва да подаде оставка за това, Сидеров припомни, че той е подал оставка като вицепремиер и е имало основания за това. „Когато има грешки, аз ги посочвам на моите партньори и ги казвам да ги поправят, за да сме по-добри, по-силни. Ако грешките се повтарят, не се осъзнават, ставаме по-слаби. Сега ще отидем на избори, незнайно как. Може би разделени“, уточни Сидеров.

На въпрос да ли е склонен на промяна в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“, каквото искане отправиха от НФСБ, лидерът на „Атака“ посочи, че не разглежда своето председателство на парламентарната група като някакъв пост. Той обърна внимание, че Валери Симеонов и Красимир Каракачанов са станали вицепремиери. „Наскоро казах, че може би това беше грешка, но тогава не го отчетохме така. Ние загубихме връзката, центъра на отбора“, посочи Сидеров. Той посочи, че да ръководиш парламентарна група от три партии е доста сложна работа. „Ако те настояват за съпредседателство и ВМРО са съгласни, нямам нищо против“, уточни Сидеров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай