Константинов: Радев да докаже мафия или да си ходи

Или да започне да се извинява и да казва, че не е разбран правилно

Константинов: Радев да докаже мафия или да си ходи | StandartNews.com

Президентът Румен Радев се намеси в работата на съдебната власт, като използва за нея обидни думи. Сега трябва или да докаже, че прокуратурата е мафия, или да си тръгне от поста, заяви в предаването "Беновска пита" по Канал 3 математикът и коментатор проф. Михаил Константинов.

Има и трети вариант - да започне да се извинява и да казва, че не е разбран правилно, допълни Константинов.

След като мина първият етап от пандемията, светът масово се побърка, каза той, като визира протестите в САЩ и в Сърбия.

Константинов допусна, че много от исканията са мотивирани и законни, но не е сега моментът за избори, защото е трудно да се организират избори в условия на коронавирус.

За да има интернет гласуване, трябва да бъде променена конституцията и да се премахне тайната на вота, защото при интернет гласуване няма тайна на вота, каза професорът.

Оставка сега, означава да правим избори в грипния сезон, допълни от своя страна другият гост в студиото политологът Стойчо Стойчев. Според него преспокойно може да се изчака до март месец и тогава да се гласува за Велико народно събрание, което да промени конституцията.

Ахмед Доган се е изключил от активната политика. Остава най-големият авторитет в ДПС, но няма да се върне в политиката, смята проф. Константинов. От своя страна Стойчо Стойчев каза, че неговата роля (на Доган - бел.ред.) е изключително важна в опазването на етническия мир и възпирането на всякакви радикални религиозни течения в България.

Стойчев също коментира президента и протестите, като каза, че не е лошо президентът да критикува, но трябва да може да представи и алтернатива. "Най-скандалното е, че той си позволи нападки спрямо друга независима власт. Не са това изразните средства. По отношение на правителството, може да се изказва както си иска", каза Стойчо Стойчев.

Стойчев попита риторично: "Обиските бяха извършени с разрешение на българския съд, тогава и съдът ли е мафиотска организация?"

Според политолога Борисов се показва като тотален антипод на Радев. Президентът е милитаристът, а срещу него е премиерът, който е търсещият разбирателство. „Всички изказвания на Борисов бяха призив за разбирателство. Тон на смирение и на протегната ръка за диалог", заяви Стойчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай