Лозан Панов изуми своите. Искал да реже лозичката до здраво

Невероятно обяснение защо не е спечелил изборите

Лозан Панов изуми своите. Искал да реже лозичката до здраво | StandartNews.com

Лозан Панов изуми привържениците си, признавайки, че умишлено не е направил кампания и е загубил президентската надпревара.

Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора. Защото в природата, за да може лозичката да даде хубав плод, преди това тя трябва да се изреже до здраво, написа Панов в профила си във Фейсбук.

Ето цялото обяснение на Лозан Панов:

Верни приятели,

Знаете, че преди избори се казват много неистини и се премълчават много истини. Аз направих точно обратното и то с пълното съзнание, че на страната на истината трябва да си готов да платиш и цената на истината.

Изборите, които направих, не могат да спечелят президентски мандат, но са една възможност да се преброим колко сред нас са свободните хора. Защото в природата, за да може лозичката да даде хубав плод, преди това тя трябва да се изреже до здраво. Най-доброто време за това е преди настъпването на зимата, но никога в мразовито време. Подрязването достатъчно рано, преди мразовитите дни и нощи, ще даде възможност на "раните" да заздравеят. Така лозата ще расте бързо и ще се засили през следващите години.

Благодаря Ви, верни приятели, от все сърце за цялата подкрепа, която ми дарихте. Тя не се измерва в избирателни гласове, а в споделени ценности. Именно в тях се крие здравият корен на лозата, който може да донесе голям берекет на всички българи. Тази подкрепа означава много за мен, тъй като тя засили вярата ми, че в каузата "България на свободните и честни хора" има живот.

Поведението на Лозан Панов втрещи поддръжниците му още по време на кампанията. В понеделник една от организациите, които го подкрепяше - "Правосъдие за всеки" се извини, затова че е издигнала кандидатурата му за президент. "Изборите минаха, резултатите са тук, време е за равносметка и тя не е приятна", написа адв. Емил Георгиев, който е едно лицата на гражданската организация.

Той разказа, че е участвал в инициативния комитет, издигнал Лозан Панов като кандидат в президентската надпревара.

"С убеждението, че издигаме доказал се във времето боец за правосъдие, управленец, достигнал кариерния си връх в съдебната власт, готов да бъде държавник на още по-високо равнище. Проведената от Панов и екипа му кампания ми показа, че съм сгрешил. Не бях част от този екип, като това се отнася до почти целия инициативен комитет, може би с изключение на един-двама души от него", казва адв. Георгиев.

Той заяви, че още в самото начало е имало медийни участия на Панов "с неясни и дори стъписващи тези". Първата е била тезата му, че Румен Радев е трябвало да направи всичко за съставяне на правителство, включително с участието на ГЕРБ и ДПС.

"Правосъдие за всеки" са повдигнали въпроса какво точно говори Панов, но от щаба му са отговорили, че той имал оперативна самостоятелност.

"Отчитам участието си в това начинание като грешка, за която съжалявам и се извинявам. Каузата, стояща зад него, обаче си остава. Тя е по-голяма и по-важна от всякакви кандидатури, заради което и аз оставам с нея".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай