Лидерът на "Бултюрк": Очаквам ДПС да се разцепи

Лидерът на "Бултюрк": Очаквам ДПС да се разцепи | StandartNews.com

След сегашното сътресение, ДПС вече няма да бъде същата. Аз лично очаквам партията да се разцепи на две. Това е належащо, защото турският етнос трябва да бъде спасен. Това, което не можахме да направим през 1990 г., а именно - да се създаде голямо обединение около СДС, днес се налага да се реализира. Това коментира в позиция, изпратена до медиите, Рафет Улутюрк, председател на „Бултюрк” - изселническа организация.

По думите му всички български граждани трябва да се обединят в „една нова Про Европейска партия”. „След уж 35 години „демокрация”, днес е нужно да се премине към истински демократичен процес. Време е ДПС да се раздели с поставени „кукли”, зад които стоят „кукловоди” в сянка. Хора, които нямат собствено мнение за света, за страната си или за партията си, са поставени на депутатски места в ДПС. И те представляват партията и турския етнос”, обяснява Улутюрк.

„Всички чакат, А. Доган (той също чака), някой да им подскаже какво да правят. В нормалните европейски държави не казват от някакви сараи какво да направи дадена партия”, подчертава председателят на „Бултюрк”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай