Хора на Алексей Петров пак настъпиха Цветанов

Излязоха с декларация срещу него

Хора на Алексей Петров пак настъпиха Цветанов | StandartNews.com

С остра позиция срещу Цветан Цветанов излезе застрахователната компания „Лев Инс”. Причината е, че новият партиен лидер се скри вчера от въпросите на служители в „Лув Инс” и се затвори в лъскавия си офис в Пловдив. Дори извика полиция, която да издаде предупреждения на протестиращите.

ВИЖ ОЩЕ: Хора на Алексей Петров заклещиха Цветанов,търсят му ресто

Това е вторият сблъсък на Цветанов със застрахователите. Те го пресрещнаха с въпроси и по време на учредяването на партията му „Републиканци за българия”. Тогава той им обеща за отговори на въпросите им защо е атакувал компанията и преди 10 години е арестувал основателя й Алексей Петров.

„Зад полиция и охрана Цветан Цветанов се опита да се скрие от служители на „Лев Инс“ в Пловдив. Това се случи в събота на 14.11 на откриването на новия офис на партията му, на което хората на „Лев Инс“ се оказаха повече от гостите и организаторите. До спонтанната акция се стигна, след като повече от 45 дни Цветанов се крие и отказва да отговори на въпросите, поставени от хората на „Лев Инс“ преди 2 месеца, а той се ангажира в рамките на 20 дни да отговори, което, разбира се, не се случи”, пишат служителите от „Лев Инс”, цитирани от агенция ПИК.

Точно заради това служителите на „Лев Инс“ от цяла Южна България пресрещнаха бившия втори в ГЕРБ в града под тепетата, за да му потърсят сметка, защо се крие и кога ще отговори на зададените му въпроси. От компанията настояват Цветанов да каже осъзнал ли е колко щети е нанесъл в предишното си битие на министър на вътрешните работи и ще се извини ли публично на хората, на които навредил, както на лекарите, които нарече престъпници от парламентарната трибуна, на където отново се е запътил?

Застрахователите питат още бившия вицепремиер променил ли се е в тези десет години или намерението му е отново да управлява чрез вербална медийна агресия, с обвинения от парламентарната трибуната и присъди от малкия екран, както и с репресии върху цели бизнеси?

От „Лев Инс“ припомниха, че през 2010 по лично разпореждане на Цветанов, офисите на компанията бяха затворени и целенасочено бяха иззети техника и документи, за да бъде блокирана и дори заграбена, а срещу служителите се водеше открита репресия в и извън дружеството. След многократни проверки на компанията и служителите в нея, след стотици ревизии направени на юридическите лица и хиляди на физическите, бе доказано, че нито компанията, нито служителите в нея са сторили нещо нередно, но това остави траен отпечатък върху психиката на служителите.

За да отговори на въпросите им, хората от „Лев Инс“ поискаха да се видят с Цветанов на коктейла по повод отварянето на новия му офис, но притеснен и очевидно неподготвен за този разговор, той се опита да избяга, като се скри и заключи в новото партийно представителство в Пловдив.

Барикадирането му още повече амбицира присъстващите да бъдат непримирими и да настояват за разговор с бившия втори на ГЕРБ. Това принуди Цветанов да се срещне само с 5 тях, като се скри зад COVID 19 мерките, с което обясни нежеланието си да излезе да отговори пред събралото се мнозинство.

В проведения разговор, силно притеснен, Цветанов не даде логичен отговор защо се е скрил и защо в продължение на два месеца не отговаря на нито един от въпросите, както и на писма и обажданията от страна на хората, на които даде обещание пред Интер Експо център. Цветанов, затруднен да бъде искрен, се оправда, че не е разбрал естеството на въпросите и отново прехвърли вината за действията си на друг, като отказа да назове име. Притеснен от неочакваната среща, той многократно призова охраната на сградата да се намеси, в опит да избегне неудобните въпроси и изгубил всякакъв контрол над ситуацията извика полиция, се казва още в позицията.

Останалите извън офиса на партията представители на „Лев Инс“ дадоха своите аргументи за присъствието си на организаторите на събитието и гостите, които приеха мотивите им, а някои от присъстващите на мероприятието напуснаха сградата заедно с хората от компанията и продължиха разговорите си отвън.

След поредния опит на Цветанов да избяга от „Лев Инс“, служителите са още по-мотивирани и ще продължат последователно да задават своите въпроси, ще търсят отговори за действията му като вътрешен министър, за се избегне риска да се повтори случилото се с лекарите от Горна Оряховица с други невинни българи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай