Летифов:Координирани действия между ГЕРБ и Да,България

Защо и двете партии не включват Буджака, пита зам.-председателят на ДПС

Летифов:Координирани действия между ГЕРБ и Да,България | StandartNews.com

Поредната координирана акция между ГЕРБ и ДА, България. Така зам.-председателят на ДПС Халил Летифов нарече едновременно направените предложения от страна на двете партии за създаване на анкетна комисия „Росенец”. Ние имаме нашия прочит, но е интересно, защо и двете партии не включват Буджака и други интересни имоти, каза Летифов. И добави: Двете партии бяха координирани и миналото лято на „Росенец“.

„В задкулисни разговори не сме участвали и не сме търсени. За какво задкулисие може да се говори, след като не сме си казали и „Добър ден“ на тази тема“, заяви зам.-председателят на Движението и на парламентарната му група обвиненията, че се водят скрити преговори за подкрепа на при съставянето на правителство.

Ние сме изразили нашата позиция. Разчитаме вота на избирателите като желание за промяна, затова казахме, че ще подкрепим евентуално мандат на трите нови партии в Народното събрание. Това не налага да се водят задкулисни договорки, обясни Халил Летифов.

„Доста политически субекти се включиха в анти ДПС говоренето, но те се включиха и помежду си. Това е една окопна политическа война, в която не участваме“, категоричен бе той. Според него диалогът в новото народно събрание е нарушен. „Никой с никого не си говори и по отношение на така нареченото съставяне на правителство,  което тече като процедура в момента“, отбеляза Халил Летифов.

„Ние заявихме нашата позиция от гледна точка на изборните резултати – очевидно ГЕРБ и БСП загубиха сериозна подкрепа от своите избиратели. Това са факти, които отчетохме и нашата позиция за това е да подкрепим правителство, предложено от новите партии“, обясни той.

„ДПС има повече от 30 години парламентарен и политически живот и ние сме постоянен участник и не мисля, че това е грях. Ние сме били последователни и предвидими и мисля, че политическият ни живот има нужда от това. Промяната от сутрин до вечер по няколко пъти на основните приоритети крие огромен риск“, заяви Халил Летифов

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай