Ледовете се топят. Янев и Заев с дружески разговор

Двамата премиери се чуха по телефона

Ледовете се топят. Янев и Заев с дружески разговор | StandartNews.com
  • Двамата премиери се чуха по телефона

Топенето на ледовете със Северна Македония продължава. След като вчера президентите на двете страни Румен Радев и Стево Пендаровски пиха кафе като стари приятели и отидоха заедно на традиционната визита в Рим за 24 май, днес и премиерите на двете държави имаха дружески разговор по телефона.  

ВИЖ ОЩЕ: Радев и Пендаровски със силен знак за приятелство        

Премиерът Зоран Заев честити на българския премиер назначаването му като служебен министър-председател и му пожела ползотворна и успешна работа.

Политическите лидери на двете държави споделиха общата си отговорност да създадат среда за диалог и конструктивни разговори, съобщи правителствената информационна служба.

ВИЖ ОЩЕ: Премиерът каза на Италия позицията ни за Скопие

Двамата премиери обсъдиха теми от общ двустранен интерес, като акцентираха върху необходимостта от полагане на усилия за по-ефективен политически диалог.

ВИЖ ОЩЕ: Радев и Пендеровски топят ледовете (ФОТО)

По-рано днес премиерът Янев се срещна с новия италиански посланик у нас Джузепина Дзара, пред която представи българската позиция по спора със Северна Македония. Повод бяха перспективите за присъединяването на съседите ни към Европейския съюз.

Стефан Янев препотвърди българската позиция и подчерта, че страната ни няма да направи компромиси със своя национален интерес и че фокусът на усилията следва да бъде насочен към търсене на решение, което да бъде приемливо и за двете страни.

Премиерът Янев подчерта, че присъединяването на РСМ към ЕС, при условие че са налице нерешени въпроси в двустранните отношение с България, не може да се разглежда като разумен подход.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай