Лазар Причкапов готов за "Епизод 4" на кметската битка в Благоевград

Лазар Причкапов готов за "Епизод 4" на кметската битка в Благоевград | StandartNews.com

Няма стари и млади, а можещи и неможещи. Това ще доказва почти сигурно Лазар Причкапов, който е готов да влезе в битката за кмет на Благоевград за четвърти път. Два пъти успя – на частичния вот през 2002 г. и на редовния следващата година. Но през 2007 г. дори не стигна до балотаж. Тогава победителят бе Костадин Паскалев. Евентуалното влизане на Причкапов в битката наесен за кметския стол е последната политическа новина. Бившият член на ЦК на БКП и ексуправник на областния център вероятно ще се включи в надпреварата като независим, подкрепен от новата партия на Велизар Енчев "Българска пролет".

"Нищо не е забравено, нищо не е затихнало. Има реална опасност да се кандидатирам", така той отговори на въпроса готов ли е да се върне отново в политиката.

Причкапов припомни, че три пъти е бил независим кандидат. Никога няма да съм зависим, за мен една партия и една идеология за един живот са достатъчни, увери той. За възможното участие на бившия кмет в битката наесен потвърди и областният лидер в Пиринско на "Българска пролет" Кирил Пецев.

"Все още чакаме регистрация на партията. След това ще преценим дали в Благоевград ще имаме кандидат за кмет или само листа за общински съвет. Ако Лазар Причкапов реши да се яви като независим кандидат, ние с удоволствие ще го подкрепим", увери Пецев. Той призна, че на местно ниво вече е обсъждан този въпрос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай