Лавров: Добре, че не сме убили Фердинанд

Русия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев

Лавров: Добре, че не сме убили Фердинанд | StandartNews.com

Русия реагира мигновено след днешното изявление на главния прокурор Иван Гешев, че се разследва руска следа в няколко взрива у нас. 

"Времевата рамка от 2011 до 2020 г., в която България обвинява руски граждани за организиране на четири експлозии в страната, създава усещането, че София е решила да изпревари Прага в своите обвинения".

Това обяви руският външен министър Сергей Лавров. От изказването му се усеща, че знае повече, отколкото казва. 

Той отбеляза, че българската страна не е информирала руското посолство за разследването на експлозиите, в които са заподозрени руснаците, съобщи руската дипломатическа мисия пред кореспондента на ТАСС в София.

"Мога да допусна, че Европейският съюз трябва да се погрижи за ситуацията и в Чехия, и в България. Ситуация, която е свързана с това, че някои частни предприемачи участват в търговията с оръжие, съхранението на оръжия, боеприпаси.

„Едва сега, след като Чехия осъзна събитията от 2014 г., българската страна реши да надмине чехите и да разгледа много по-дълбоко в историческа ретроспектива какво се е случило, но по някаква причина не са го направили публично достояние ", каза министърът.

Добре е, че още не сме обвинени за убийството на ерцхерцога Фердинанд, но очевидно това предстои", каза още Лавров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай