Лъсна важна подробност за гласуването с машини! Цънцарова се намеси

На първия екран на машината трябва избирателят да посочи дали ще гласува и за двете или ще участва само в един от двата вота

Лъсна важна подробност за гласуването с машини! Цънцарова се намеси | StandartNews.com

Източник: бТВ

Гражданите, които смятат да гласуват чрез машина на изборите 2 в 1 на 9 юни, трябва да имат предвид важна подробност за това как да го направят. Още в началото е важно те да знаят дали ще гласуват и за Народно събрание и за Европейски парламент, предупреди Росица Матева от ЦИК.

С демонстрация в ефира на бТВ тя обясни, че на първия екран на машината трябва избирателят да посочи дали ще гласува и за двете или ще участва само в един от двата вота.

„Ако не се изберат и двата избора, ще се появи втори екран, който иска потвърждение за това. След това обаче няма как да се върнеш”, обясни Матева. Тя посъветва всеки да маркира, че ще гласува и за двата избора.

Водещата Мария Цънцарова участва в демонстрация в ролята на избирател. Матева пък обясни, че това са седмите избори с използване на машини и предположи, че вече много гласоподаватели вече са наясно с процеса. Хубавото на машините е, че не можеш да се объркаш и да гласуваш само с преференция, без да си посочил партия, добави представителката на ЦИК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай