Лъсна истината за летеца Радев. Разобличаващи документи

Антон Тодоров с големи разкрития за президента

Лъсна истината за летеца Радев. Разобличаващи документи | StandartNews.com

Румен Радев е бил редовен участник в донесенията на своите началници до по-висшестоящите ръководители, най-често за допускане на предпоставки за летателни произшестия със самолети в поделение 32530 - Равнец. Това разкри Антон Тодоров, бивш депутат от ГЕРБ. Политологът доказа думите си с документи, показващи потресаващи факти за дейността на летеца Радев.

Новият скандал гръмна малко, след като Румен Радев си изпусна нервите и си изми ръцете с Тодор Тагарев, обяснявайки че авиошоуто заради което загинаха двама топ пилоти е било организирано от бившия министър на отбраната.

Припомняме, че в петък, когато стана зловещата трагедия на летище "Граф Игнатиево" Радев предпочете да се снима с македонската си колежка Гордана Силяновска - Давкова, която е известна с антибългарските си позиции. Давкова бе а опера у нас и въпреки неофициалната си визита Радев и отдели специално внимание. То обаче завърши с международен скандал - на снимката с Давкова липсваше знамето на Северна Македония, заради което Скопие привиква днес посланика ни в РСМ.

Документите, публикувани от Антон Тодоров, сочат, че Радев е създал десетки предпоставки за летателни произшествия по време на военната си кариера като летец. Става въпрос за военни донесения - служебни съобщения в писмена форма, отправени към висшестоящите. 

"Румен Радев заявил преди малко, цитирам:
"Да не се допускат политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет да манипулират общественото мнение за катастрофата, да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии". Край на цитата. 

А какво да кажем за пилоти и "експерти" като него (Радев - б.р.), които са наказвани ВСЯКА ГОДИНА от 1988 г. насам (след като завършва училището в Долна Митрополия през 1987 г.) за създаване на предпоставки за летателно произшествие. Всяка година наказание, а някои години - по няколко наказания. Все за едно и също. И за разнообразие понякога наказван и за нарушение на устава. Shut up!", възмути се Антон Тодоров във Фейсбук, където публикува и факсимилета от вехтите документи.

Какво пише в тях за Радев, който завършва Висшето народно военновъздушно училище "Георги Бенковски" в Долна Митрополия като първенец на випуска? Описани са факти, които сериозно контрастират върху реномето, с което напуска военното училище - това на първенец на випуска.

Така например, на 10 октомври 1990 г. при полет с МиГ-29, изпълняван от командира на поделението майор Манев и старши-лейтенант Румен Георгив Радев, зам.-командир 1 звено, летец-пилот 2 клас, 27-годишен, се допуска предпоставка за летателно произшествие при следните обстотелства: след изпълнение на полета в зона сложен пилотаж на малка височина, втори полет на летеца в самолета, след кацане се спуска спирачния парашут. Като виновен в донесението е посочен ст. лейтенант Радев.

Със заповед на командира на поделение 32 530-Равнец на 12 март 1993 г. Румен Радев е наказан с "мъмрене" заради "слаба заинтересованост на подготовката на подчинените му летци и несвоевременна проверка на летателните книжки".

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
11 Коментара
Бай Тошо
преди 1 ден

Антонио защо след 30 години си отваряш устата?Га яде кюфтета мълча.Всички сте маскари достойни за затвора...

Откажи
rambaldievskievich
преди 12 часа

Какви 30 години, какви 5 лева, бе, оръфляк?! Като не си гледал предаванията на Антон Тодоров "Документите", а и други с негово участие по телевизията и на срещи на живо, си затваряй плювалника, че вони и заразява с комболшевизъм/сталинизъм/нацизъм, а сега - и с путннизъм. 'баси наглеца си, 'баси!...

Откажи
анти тодор
преди 1 ден

Повечето показани документи по никакъв начин не доказват вина, отговорност, безотговорност или безхаберие на Радев. Но важното е лайноядецът тодоров да върти вентилатора сега. Гнусна еврогейски сган сте!

Откажи
rambaldievskievich
преди 12 часа

А как, бе, анти тодор, по кой начин става доказването, бе, щом и чрез представяне на доскоро секретни документи (декласифицирани вече, разбира се) не ставало? Не ви изнася на вас - червендалестите путинорусофилчовци и темподобни болшевико/сталинистко/нацисти затова според вас не бил това начинът.

Откажи
Бачо Ванко
преди 1 ден

Ах мама им герберски ченгета, могат да скалъпят кирливи ризи на всеки неудобен. Но както винаги това се обръща срещу тях. В случая Радев веднага е усетил че възможностите на Миг-29 са значително по-големи от предписанията в руските инструкции. Освен това той има главна заслуга за внасянето им до 1989г - иначе щеше да остане за влизането ни в Нато.

Откажи
Антоноебец
преди 1 ден

Гнусен копрофаг А.Тодоров.Даже не мога да го нарека" лицето" Тодоров,защото е по скоро друга анатомична част.Замлъкни завинаги гниди и се заври в гащите на бат си Бойко и поръчителя си с огромното туловище.Казанът в Ада ти е приготвен.

Откажи
Рашку
преди 1 ден

Сновът в калта кокошките и одумват орела във висините....горките

Откажи
иван
преди 1 ден

радев е руска подлога и гнусен доносник.трябва да бъде в затвора, ане в президенството

Откажи
rambaldievskievich
преди 12 часа

К'ъв орел, бе! Проскубана пършива гарга е фърчо - зеления чорап/червения "НАТО"-вец. Това е това резидентско пишманавиаторско недоразумение.

Откажи
kok
преди 18 часа

Докога гнусни и злобни хора ще коментират професионалистите. По ми е интересно как тоя драскач се е сдобил с класифицирани документи и ги изнася и публикува???? Къде са блюстителите на ЗККИ?????

Откажи
foraminifera8
преди 12 часа

А, бе, папуняк проскубан путинорусофилистически! Какви блюстители на какъв ЗККИ призоваваш, бе, недоклатения!? Кьорав ли си та не видя, че на всяко копие от всеки документ има печат, че вече е некласифициран, бе?! И не вдена ли, че щом тези документи са били класифицирана информация, значи, че са верни и за никакво драскачество от страна на Антон Тодоров не може да става дума? А ти и подобните ти представете някакви контрадокументи на тези, бе! Или само плещите, че тоя бил драскач, оня н'ам к'ъв си...

Откажи