Лъсна ала-бала с изборите! Съмнително проучване на "Маркет линкс"

Тошко Йорданов закова социолозите за неверни данни

Лъсна ала-бала с изборите! Съмнително проучване на "Маркет линкс" | StandartNews.com

Лъсна ала-бала с изборите! Както „Стандарт“ предупреди, социолозите от „Маркет линс“ пуснаха съмнително проучване с напомпани резултати за земеделския Алианс за права и свободи.

ВИЖ ОЩЕ: Олигархът Прокопиев – скритият коз на Доган за изборите

Данните от допитването бяха оповестени в ефира на bTV. Национално проучване е проведено сред 1011 лица над 18 г. в страната в периода 25 септември - 1 октомври 2024 г. по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета.

Според проучването, ако изборите бяха днес шест партии влизат в 51-вия парламент. „Има такъв народ“ и „Величие“ остават под чертата и не прескачат бариерата от 4 процента.

Проучването:

ГЕРБ-СДС - 23,1%

„Продължаваме промяната-Демократична България“ - 14,1%

„Възраждане“ - 13,3%

„Алианс за права и свободи“ - 8,4%

„ДПС - Ново начало“ - 6,4%

„БСП - Обединена левица“ - 5,4%

Данните за ИТН предизвикаха гнева на Тошко Йорданов, който бе гост в сутрешния блок на бТВ. Той директно попита водещите защо телевизията се държи като „социална организация“ и плаща на социологически агенции, които показват неверни резултати.

Социологът Добромир Живков взе да се оправдава, че около 20-25% от българите взимат решение за кого да гласуват в последната седмица преди избори, а около 18-20% устойчиво решават в последните два дни.

Още в края на септември обаче „Стандарт“ разкри, че Ахмед Доган разчита за предстоящия парламентарен вот на скрит в ръкава коз  – олигарха Иво Прокопиев. От години той си има социологическа агенция на каишка – „Маркет линкс“ на близката до сърцето на разградския бос Румяна Бъчварова. Преди да влезе активно в политическия живот на страната (отново по заръка на Прокопиев) Бъчварова държеше агенцията, а след това я предаде към свои верни хора, които и до днес пускат изследвания основно в полза на Прокопиев и различните му политически проксита – ПП и ДБ.

Сега обаче агенцията на олигарха има нова задача – да реанимира политическите зомбита от кръга на Доган и да им даде нов тласък с фейк проучване по повод предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Информацията за готвената манипулация съобщи агенция БЛИЦ като се позова на свои източници, според които тружениците на Прокопиев на социологическия фронт се готвят да нагласят числата от „изследването“ си в полза на формацията на Ахмед Доган – абсолютно неразпознаваемата сред депесарите АПС.

Днес ала-балата лъсна!

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай