Кутев: Радев е най-работещият президент

Ако президента е човекът, който трябва да балансира и трябва да дава визия напред, той това прави, коментира депутатът от БСП...

Кутев: Радев е най-работещият президент | StandartNews.com

В българската политика много от хората се занимават с това, което не е тяхна работа. Ако президента е човекът, който трябва да балансира и трябва да дава визия напред, той това прави. Така Антон Кутев от БСП коментира отчетеното от президента Румен Радев за двете години на "Дондуков" 2.

По думите на Кутев, естествено визията с неговите правомощия не може да бъде давана, тъй като в България те са много орязани. Но това не значи, че трябва да се повишават и ще трябва да се променя Конституцията. Според него, президента може да си позволи да влиза много пъти там, където не е негова работа и той често пъти го прави.

Антон Кутев, заместник-председател на ПГ на БСП за България: Това е най-работещият президент в момента по отношение на своите правомощия. И той това прави, след като всички други прегради не минат, накрая неговото вето много пъти се оказва онази последна бариера, която Конституцията позволява. И той го използва много активно. Обикновено мнозинството преодолява ветото след това. за мен тази функция на президента е много важна. Не видях никъде през тези 2 години да наложи вето и то да няма смисъл.

По думите на Антон Кутев, Румен Радев влиза много силно в голямата политика, с голяма заявка и с голям рейтинг. Нормално е по някакъв начин да се противопоставя на работата на кабинета. Това, което показа конгреса на БСП е, че желанието за промяна е очевидно. Искаме да видим друга политика, друга икономика в България, друг начин, по който да работи това общество, каза още Антон Кутев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай