Кунева: Управлението е стабилно и без АБВ

Кунева: Управлението е стабилно и без АБВ | StandartNews.com

Вицепремиерът Меглена Кунева е била изненадана от призива на ДСБ да се номинира Росен Плевнелиев за втори президентски мандат. Пред bTV лидерът на партия от Реформаторския блок призна, че такава идея не е била обсъждана в рамките на Блока. 

 „Това много пречи на РБ да работи както трябва", заяви Кунева. 

„В човешките отношения има симетрия и ми се струва безсмислено след това да му се обадиш и да му вдигнеш скандал защо не те е попитал", допълни вицепремиерът. по адрес на Радан Кънев. Според нея ДСБ никога не са били изолирани от събрания на реформаторите, като последното е било миналия вторник. „Тогава нямаха такива идеи за обсъждане", подчерта Кунева.

Тя увери, че управлението е стабилно въпреки оттеглената подкрепа на АБВ и оставката на Ивайло Калфин. 

„Аз не съм желязната лейди на българското образование. Ставаше въпрос дали, ако някой е без академична степен, може да бъде министър на образованието. Това беше едната от линия, по която протекоха атаките срещу мен", обясни Кунева сравнението с Маргарет Тачър, когато пое поста образователен министър. 

На въпрос как се регулира създаването на учебници тя  обясни, че в момента всеки преподавател решава кой учебник да използва. „Освен това децата в момента боравят с таблети и начините да се направи един урок интересен са повече от един", разясни просветният министър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай