Кунева: Целта на РБ е да обединява хората

Кунева: Целта на РБ е да обединява хората | StandartNews.com

"Ако в един характер на политик чувството, че винаги е прав и егото завзема повече територия, това поставя всички в трудно положение. Реформаторският блок започна с идеята да обединява и събира колкото се може повече съмишленици в център-дясно. За съжаление някои наши колеги нямаха градивни стъпки в тази посока". Това заяви пред бТВ вицепремиерът и лидер на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева.

По отношение номинирането на Росен Плевнелиев от ДСБ без да са се допитали до него преди това, Кунева посочи, че това беше грешка. Това беше много болезнено за президента Плевнелиев, напълно незаслужен удар. Дали е от неопитност, недалновидност, или с някакъв друг подтекст, резултатът е лош, заяви Кунева.

По думите й за предстоящия вот е възможно „напрягане" за обща кандидатура на РБ или в дясно-център. Навсякъде, където ходя, винаги каня всички колеги от РБ по места. По места няма напрежение, в 99,9% от местата РБ работи добре, подчерта лидерът на ДБГ.

Антикорупционният закон е изключително важен за държавата и с него не могат да се правят никакви уговорки. Има различни начини да се защити овластяването на гражданите - през защитени свидетели, криптирани имена и други и че тези методи ще бъдат обсъждани с депутатите, посочи Кунева.

Министърът на образованието коментира и изминалите матури."Трябва да променим отношението си към изпита - това не е игра на котки мишки, едни ученици се опитват да препишат, а едни квестори да ги заловят. Това е шанс да се мобилизираш и да дадеш най-доброто от себе си, да се докажеш. Шанс е и за образователната система да види къде има пропуски в знанията", обясни тя.

Ако не пресечем опитите на някои да бъдат тарикати, то това ще се задълбочава. Днес преписваш, утре си купуваш диплома или шофьорска книжка, ще караш с превишена скорост, ще лекуваш хора с тази несправедливо получена диплома, посочи още Кунева.

В провеждането на матурите през последните 10 години има много допускани грешки, смята министърът. По думите й след
8:00 с въпросите разполагат над 10 хиляди човека и е невъзможно те да не бъдат изнесени. Важно е отговорите да не могат да се върнат обратно
вътре.

Мислим да променим структурата на матурите и да въведем три модула, обяви вицепремиерът. И бе категорична, че няма човек от служебните лица, свързани с формулиране на въпросите, който да е изнесъл отговорите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай