Кунева: Истински референдум през юли

Кунева: Истински референдум през юли | StandartNews.com

София. Нашето решение за бойкот на референдума се базираше на три основни критерия: първо, дали има искреност в този въпрос, второ, дали въпросът е ясен и трето, дали можем да очакваме като последваща реална политика. И на трите отговорът беше "не". Това заяви лидерът на Движение "България на гражданите" Меглена Кунева след приключването на изборния ден.

"Това беше разбрано от българските граждани. Хората имат усет за истината. За мен днешната избирателна активност не е признак на апатия, а на активна гражданска позиция", каза още тя. "Липсата на интерес се отнася и за двете партии, които заедно измислиха въпроса и уж се противопоставяха през последния месец. Истинският референдум ще бъде през юли, когато хората ще имат истински избор. Резултатите от референдума са категорични, че ГЕРБ губи подкрепа, а БСП се капсулира и няма потенциал да бъде истинска алтернатива на това управление", коментира Кунева.

"Референдумът дава сигнал към представените в парламента партии, че те не могат да събудят хората, не могат да ги вдъхновят, да ги накарат да се чувстват близки в държавата си. И това е най-тежкият политически извод. Този извод ще бъде основата за работата ни през следващите месеци – как да направим така, че българската политика да бъде свързана с българските граждани", каза в заключение лидерът на "България на гражданите".


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай