Кръстина Таскова: Протестиращите искат ВОЛЯ

Те искат млади, образовани, некорумпирани политици

Кръстина Таскова: Протестиращите искат ВОЛЯ | StandartNews.com

"Във ВОЛЯ се разпознаваме в образа, който протестиращите искат - млади, образовани, некорумпирани политици", заяви в интервю за БНР заместник-председателят на партията Кръстина Таскова. В предаването "Преди всички" по Хоризонт тя коментира напрежението в управлението и протестите.

Ясно и категорично се разграничихме от статуквото, като се въздържахме при гласуването на вота на недоверие в Народното събрание, подчерта Таскова.

Депутатът от ВОЛЯ коментира и евентуалните кандидатури за министри. "Надявам се, че ще бъдат предложени хора с обществено доверие и ще направят така, че всеки човек да усети подкрепата на държавата."

"Септември ще изтече. Говорим за тежка икономическа зима. Нямаме нужда от служебен кабинет. Вече видяхме какъв кабинет създаде президентът. Не очакваме от него нови лица и промяна" - така отговори Таскова на въпрос за вариант за служебен кабинет.

"Надявам се мандатоносителят в лицето на ГЕРБ и премиера Борисов да си даде сметка какво иска българският народ", каза още Таскова.

На въпрос готова ли е партия ВОЛЯ за избори Кръстина Таскова отговори: "Категорично сме готови за избори, хората подкрепят нашите предложения за безплатни лекарства за пенсионерите и безплатни и силно субсидирани лекарства за различните възрастови групи деца."

На въпроса защо не е на протестите заместник-председателят на ВОЛЯ отговори, че има богат протестен опит, но не може да постави лицето си до някои фигури, които според нея са компрометирани.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай