Кръстева: Гешев се ползва с голямо доверие

Конференцията на ДПС ще приеме програмата за ускорено догонващо развитие

Кръстева: Гешев се ползва с голямо доверие | StandartNews.com

Виждам че главният прокурор Иван Гешев се ползва с голямо доверие в обществото, което означава, че е напипал верния тон. Това каза в интервю за БНТ народният представител от ДПС Велислава Кръстева.

Равносметката показва, че България е сред страните, които се представиха добре със справянето с пандемията. За всички това беше предизвикателство, коментира Кръстева. "Цялото ни общество прояви обединение. Всички бяха на нивото на отговорността", каза още народният представител и изтъкна приноса на медиците и учителите. "Ние избрахме в периода на извънредното положение да не сме опозиция, защото не може да има опозиция, когато става въпрос за цената на човешкия живот", заяви Велислава Кръстева. И допълни: "Затова подкрепяхме мерките, водени от принципа, че националната позиция е по-голяма от тяснопартийната.".

Чест на медиите, че не допуснаха големия поток от фалшиви новини, коментира Кръстева по повод работата на медиите в условията на пандемия.

"ГЕРБ избраха да управляват с националистите. Управлението с националистите е белязано със скандали", посочи Велислава Кръстева. Тя поясни че скандалът с отпадъците е поредното доказателство за това.

Кръстева напомни, че ДПС работи по програма за ускорено догонващо развитие.  "Далеч преди изборите трябва да започне дебат за такава програма", каза още народният представител. "Избирателят има огромни очаквания, иска да види повече хоризонт, отговорност и по-малко партийни боричкания", смята Кръстева.

"Господин Карадайъ е утвърден наш председател", каза Кръстева по повод предстоящия избор на председател на ДПС. "Конференцията е форум, на който представяме новите си тези. Конференцията ще приеме програмата за ускорено догонващо развитие", поясни тя. "Реформи са необходими във всички сектори. Освен скандали, друго няма. Няма реформи, няма мерки. Икономическата криза, която тепърва започва, трябва да бъде борена с много ясна програма, с каквато това правителство не разполага", каза Кръстева.

"Репортери без граници" е неправителствена организация, нелегитимирана от избори. Предполагам, че мисията на Репортерите без граници е свободата на словото. Употребата на тяхната класация като бухалка срещу правителството е неприемливо, смята Кръстева. Тя разказа, че по време на посещение в Берлин представител на "Репортери без граници"  посрещнал българската делегация, в която тя участвала, с негативни политически оценки. "Когато възразихме на тези оценки, той каза, че той вярва на това, което му казват неговите приятели", сподели Кръстева. Тя каза, че е задала въпрос за начина на финансиране и респондентите в България. Отговорът бил, че организацията се финансира от дарения и отказ да се назоват респондентите в България на "Репортери без граници".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай