Кристалина Георгиева обсъжда световната икономика в Москва

Кристалина Георгиева обсъжда световната икономика в Москва | StandartNews.com

Заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева ще вземе участие в Москва на седмото издание на известния "Гайдаровски форум", който събира критично мислещи експерти в различни обществени области от Русия и света. Сред участниците в събитието са руският премиер Дмитрий Медведев.

В рамките на форума експерти, политолози и министри обсъждат проблеми на съвремието с акцент върху геополитическата роля на Русия и мястото й в световните процеси.

Форумът е посветен на големия руски икономист и реформатор Егор Гайдар, които след разпадането на Съветския съюз в началото на 90-те години се превръща в идеолог на реформите в Русия. Форумът бе създаден през 2010-а година в памет на Егор Гайдар.

Темата на тазгодишната конференция е „Русия и светът: поглед в бъдещето". Участниците в събитието ще анализират състоянието на икономиката и перспективите пред нейното развитие.

Във Гайдаровския форум се включват още водещи световни учени, икономисти и политици, както и представители на финансовите кръгове и глобалния бизнес елит.

По отношение на икономиката на Русия и сложния период пред които се изправя страната

Известният икономист и анализатор Владимир Мау коментира пред БНР, че Русия се намира в криза, свързана с шока, предизвикан от външни процеси и търси онзи модел на икономически ръст, които ще бъде актуален в следкризисния период.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай