Край! Томислав Дончев каза какъв премиер е нужен на България

Трябва да се обърнем към реалността, да направим компромиси, посочи той

Край! Томислав Дончев каза какъв премиер е нужен на България | StandartNews.com

Източник: Нова телевизия

Заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев обяви тази сутрин пред Нова телевизия, че партията му смята за по-важно бъдещият премиер на България да е ярка личност, била тя и свързана с политическа формация, вместо да е "човек отнякъде".

„Какво му е лошото на ярката политическа личност? Със сигурност е по-добре от тъмното. То затова се отглежда и възпитава – да го разпознават всички и да му търсят сметка“, обясни Дончев.

През изминалите четири години опитахме и предложихме всичко, за да решим политическата криза - ротация, непартиен кандидат за премиер, силни политически фигури. Оказа се, че нищо не работи. Което означава, че трябва да се обърнем към реалността, да направим компромиси, каза още активистът на ГЕРБ.

Попитан лесно ще съставят ли кабинет, ако „Възраждане“ са втори, Дончев каза, че няма как кабинет да е устойчив, ако се прави „под сянката на плашило“.

Относно раздора в ДПС и попитан на чия страна са - на страната на Доган или на страната на Пеевски, той отговори, че седи през две места от Пеевски в парламента, но не са си говорили често, за разлика от Кирил Петков.

„Не сме закачени за Пеевски. ГЕРБ не е зависима от Пеевски. Имаше възможност и в предишни парламент за коалиции, такива не е имало. Зависими сме от хората, които гласуват за нас, и всеки укор и препоръка са много важни за нас“, каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай