Красимир Янков: Хора се опитват да яхнат протеста

По думите му избори ще има, но това зависи от настоятелността на протестиращите

Красимир Янков: Хора се опитват да яхнат протеста | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов има стабилен тил в НС, ГЕРБ остават основна политическа сила. Дадохме възможност на малкия коалиционен партньор да се осъзнае за проблемите, които има в държавата. Явно ще продължат да крепят управлението докрай, призна Красимир Янков от БСП в интервю за БНТ. Той коментира поредния отхвърлен вот на недоверие срещу правителството.

Според него има хора, които се опитват да яхнат протеста. Даде пример и с новосъздадени политически партии, а за президента коментира, че не може да бъде говорител от името на протестиращите, защото те са представителни за една част от обществото, а има хора, които не одобряват протестите.

БСП трябва да отстоява ангажиментите си, да спира опитите за промени в законодателството, да ги осветява, призова Янков.

По думите му избори ще има, но това зависи от настоятелността на протестиращите.

Протестират основно млади хора заради това как живеят, искат по-добро бъдеще. Има хора, които са излезли заради социална политика, особено заради липсата на мерки срещу кризата. Лошото управление е свързано с корупцията на всички нива, допълни депутатът от левицата.

Красимир Янков призна, че и левицата имат вина, тъй като не са могли по-рано да разобличат колко зловредно е управлението на държавата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай