Коя е "пазителката" на кабинета на премиера?

Новината за новата помощничка потвърди Борисов днес пред журналисти

Коя е "пазителката" на кабинета на премиера? | StandartNews.com

Деница Желева - новата шефка на кабинета на премиера Бойко Борисов - е негова досегашна съветничка по външнополитическите въпроси. тя застава на поста на мястото на Румяна Бъчварова, която беше назначена за посланик в Израел. Новината за новата помощничка потвърди Борисов днес пред журналисти.
Желева, която в известен период от кариерата си бе журналист във в. "Стандарт", е завършила немска гимназия в Бургас, а висшето си образование - в Бон, Германия. У нас е работила за външното министерство и на министерския съвет. Била е съветник по външна политика на президента Росен Плевнелиев. Работила е и за фондация "Конрад Аденауер".
Желева е магистър по скандинавистика, американистика и икономическа психология от Рейнския университет „Фридрих Билхелм” в Бон. Специализирала е в дипломатическите институти на министерствата на външните работи на Германия и България. Работила е във фондация „Конрад Аденауер”.
Натоварена да следи външнополитическия ресор, Деница Желева е била и в правителството на служебния премиер проф. Георги Близнашки.
Желев (Румен Желев, депутат в 43-то НС) заема мястото на Ивелина Василева, която бе назначена

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай