Кьовеши подхваща батака в екологията

Министър Емир Димитров раздал 200% ДМС

Кьовеши подхваща батака в екологията | StandartNews.com

Европейската специализирана прокуратура проверява Оперативна програма „Околна среда”, съобщи екоминистърът Асен Личев на специален брифинг днес. Това е първата акция за България, която Лаура Кьовеши подхваща, откакто е на поста.

ВИЖ ОЩЕ:Още разкрития! Земеделски стопани брутално изнудвани

Европейският главен прокурор бе на визита у нас миналия месец, като обеща прозрачност в операциите и изрази надежда за добро съвместно сътрудничество.

Проверката е предприета след писмо на бившия министър Емил Димитров, с което той изпраща ОПОС на прокуратурата, като преди това го е наградил с 200% ДМС, заяви още министър Личев.

„Първата работа на Европейската прокуратура в България се оказа, че е свързана с МОСВ и лошото управление на ОПОС”, каза Личев.

Той направи и разкрития как са били харчени пари във ВиК сектора. „Над 4,6 милиарда са дадени за ВиК сектора, като парите са били за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби”, обясни Личев. „Виждате какъв е ефектът от тези пари, особено по отношение на намаляването на водните загуби”, коментира министърът. И даде примери.

„В Бургас – 600 милиона, в Монтана – 63 милиона лева. 1 към 10. Тези пари са дадени за канализация, пречиствателни станции и намаляване на водните загуби. Над 4,6 милиарда само по ОПОС и само от ПУДОС”, заяви Личев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай