Кога Радев ще разпусне парламента? Уклончив отговор

Има още време до разпускането на парламента и това правителство има да свърши още работа, каза президентът

Кога Радев ще разпусне парламента? Уклончив отговор | StandartNews.com

Кога президентът Румен Радев ще разпусне 46-ото НС и ще насрочи третите за тази година парламентарни избори? Твърде уклончив отговор даде на този въпрос държавният глава. Във ВМА днес той коментира неуспешния трети опит за съставяне на правителство – с мандата на БСП. И се обяви против избори 2 в 1 заедно с президентските.

"Аз мисля, че неуспехът на нашите народните представители да излъчат за пореден път правителство не изчерпва отговорността им. На дневен ред не са изборите, а дали ще успеят да се мобилизират да свършат част от работата. Трябва да се актуализира бюджета. Сигурен съм, че няма да оставят работещите, пенсионерите и бизнесите без пари. Има важни закони, които трябва да се гласуват", каза Румен Радев. 

ВИЖ ОЩЕ: Радев проговори за партията на Кирил Петков

"Зависи как народните представителите ще организират работата си, така че да изпълнят поне най-важната част от задачата", допълни президентът. 

"Аз неведнъж заявих, че смесване на изборите е против духа на Конституцията и смесва отговорностите. Трябва да отчетем обаче факта, че кризата се задълбочава и трябва да принудим българите да гласуват 3 седмици подред. Ще търся рационален баланс. Темата за служебния кабинет не е на дневен ред. Има още време до разпускането на парламента и това правителство има да свърши още работа. С него исках да покажа, че е възможен нов модел и стил на управление. Мисля, че този модел се оказа успешен и показа сериозен резултат", заяви още Румен Радев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай