Сряда,

Кога да му вярваме на Хр. Иванов?

От: стандарт -
A
A
A

 

Лидерът на Да, България! Христо Иванов не спря днес с интервютата. Започна от сутринта с шикалкавене каква завера прави с бизнесмена от СИК Димитър Ламбовски и завърши вечерта с комичен опит в разграничаване от други двама бизнесмени – бегълци – Цветан Василев и Васил Божков. Били пускали фалшиви фанкъци като Борисов. Кога да му вярваме? Когато медиите на приятеля му Прокопиев дават с охота трибуна на мустакатия банкер и хазарния олигарх, и с дни раздуват безкрайните им балкански и арабски приказки или сега, когато Иванов обяснява, че бегълците от правосъдието само пускат фитили като премиера.

Ето какво казва Иванов пред приближените си журналисти тази вечер:       

„Впечатлението, което Борисов оставя след като през цялото време прави заявка за това, че ще вземе решение, а не взема, е, че са държи малко като онези бизнесмени в Белград (където от години живее бившият мажоритарен собственик на КТБ) или в Дубай (където избяга Васил Божков), които пускат фандъци и чакат да видят реакция. Борисов също преговаря за своите възможности за оттегляне със същото задкулисие“.

Иванов прави неистови усилия да се разграничи от олигарсите. Но с объркните си изказвания само подсилва съмненията, че си е партия с тях в опит да се докопа до властта.  

Затова и заключителната му фраза: Основанията за протеста остават в сила, звучи вече като изречена от олигарсите, а не от протестиращите.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички