Кметът Тотев: Пловдив бележи огромен ръст

Още от момента, в който Пловдив бе избран за културна столица, нещата тръгнаха възходящо, каза Иван Тотев...

Кметът Тотев: Пловдив бележи огромен ръст | StandartNews.com

„Още от момента, в който Пловдив бе избран за културна столица, нещата тръгнаха възходящо. Всяка година отчитаме огромен ръст в посещенията в града. Удвоихме нощувките само за 5 години. В момента отчитаме нива от около 700 хил. нощувки. Това са огромни темпове на ръст за града“. Това коментира пред БНР кметът на Пловдив Иван Тотев.

Косвената полза за града е свързана с имиджа, който води до засилен интерес на инвеститори например, добави той и подчерта, че този кумулативен ефект вече е видим.

“Сега на старта колкото и разнопосочни мнения да имаме, смятам, че такъв голям проект няма как да се случи, ако не работят много хора заедно. Това се случи в Пловдив. Успяхме да направим прекрасен екип, който да проведе целия процес от кандидатстване до реализиране на проектите. Виждам ентусиазъм у хората. Имаме над 1000 доброволци. За събитие в България с такъв голям брой доброволци в последните години аз не мога да се сетя. Направили сме големи крачки в посока „Заедно“, коментира пловдивският кмет.

Официалното началото на домакинството ще бъде дадено на 12 януари в Пловдив със спектакъла "Ние сме всички цветове", в който се очаква да се включат 1 500 артисти.

„Очаквам едно мащабно събитие, което е ключово за нас. Откриващите събития в Европейска столица на културата са едни от големите събития. Те са събития, които фокусират вниманието след това цяла година напред. Фокусът, който искахме да има в това откриващо събитие, мисля, че вече се получи“, каза още Тотев.

За предстоящите през годината местни избори Иван Тотев коментира: „Важното в момента е да си свършим работата. Не си правя сметки за никакви избори. Това, което се случва в последните 8 години в Пловдив, след и по време на управлението на ГЕРБ категорично ме задължава да търся вариант, в който партията да има решаващо значение в управлението на Пловдив в следващите 4, а защо не и 8 години. За мен е важно ГЕРБ да бъде представена по същия добър начин, както в момента, в Общинския съвет, да има тежест в управлението на града, за да можем да гарантираме това стабилно развитие на Пловдив. Нямам никакви съмнения във вътрешното ми усещане, че за тези 8 години Пловдив кардинално се промени. Искам Пловдив да се развива по същия начин. Важното е партията и хората, които и в момента работят, да имат възможност да продължат да работят. Дали аз ще бъда лицето или някой друг, не е от чак такова значение“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай