Кметски син води реформаторите

Кметски син води реформаторите | StandartNews.com

Кметски син и бивш депутат от ДПС са сред изненадите в листите на Реформаторския блок.

Всички те са от гражданската квота на десните. Квоти няма, при реденето се ръководихме от това кой къде е най-популярен, както и да има повече местни хора, обясни ръководителят на предизборния щаб Божидар Лукарски. Общият брой депутати, които очакваме да вземем, е 40, добави Радан Кънев.

Изненадите в листите на реформаторите дойдоха от Гражданската квота. Начело на Хасково е Станислав Иванов - син на сегашния кмет Георги Иванов. Заради това реформаторите очакват силно представяне в този район. Пръв в Смолян пък е Ариф Агуш, който беше депутат в 40-то и 41-то Народно събрание от ДПС. Освен него сред водачите на реформаторите има още доста мюсюлмански имена. Останалите обаче са от квотата на НПСД.

Лидерът й Корман Исмаилов, както "Стандарт" писа, оглави листата в Кърджали. Касим Дал пък е пръв в Силистра. Изненади няма и в местата на останалите лидери на партиите в Блока. Радан Кънев е водач във Варна, Меглена Кунева на - 25-и МИР в София, а Божидар Лукарски - на 23-и. Мирослав Ненчев пък е начело на Пловдив-област. Към водачите на реформаторите се присъединиха и лидерите на още две партии, които влизат в Блока. Това са Борислав Великов, който е начело на Монтана и председател на БНД. А второто име е на Ирина Репуц, която води Кюстендил. Тя е и председател на християндемократите. Друга изненада обаче е, че от листите на реформаторите отсъстват Даниел Вълчев, Трайчо Трайков и Иван Костов. Те не са пожелали да участват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай