Ключов ден за парламента. Последно заседание преди старта на кампанията

Депутатите обсъждат преодоляване на ветото на Румен Радев върху Закона за адвокатурата

Ключов ден за парламента. Последно заседание преди старта на кампанията | StandartNews.com

Днес парламентът заседава за последно преди старта на предизборната кампания. В дневния ред на Народното събрание стои гласуването в зала на измененията в Закона за адвокатурата. Това ще се случи въпреки наложеното вето от страна на президента Румен Радев.

На практика още вчера то беше преодоляно след гласуване в правната комисия на Народното събрание, но окончателното решение ще стане ясно днес. Спорните изменения са свързани с назначаването на вид служебни адвокати и определянето на възнагражденията им. На ветото на президента възразиха и адвокатските колегии в страната.

Междувременно външната комисия ще заседава извънредно. Причината - изявленията на македонския вицепремиер и министър на транспорта Александър Николоски по адрес на българските политици.

Преди дни от „Възраждане” обявиха, че ще подготвят декларация, с която да информират страните-членки на Европейския съюз за острия тон на съседката ни. Според групата на Костадин Костадинов Република Северна Македония нарушава Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай