Кирливите маркови ризи на деребеите

Джейхан Ибрямов в ареста за купуване на гласове, Мюмюн Искандер - клиент на европейската прокуратура

Кирливите маркови  ризи на деребеите | StandartNews.com

* Делян Пеевски затваря вратата на прехода, поставя ново начало в България

* Джейхан Ибрямов в ареста за купуване на гласове, Мюмюн Искандер - клиент на европейската прокуратура

Чували ли сте за Цайса, Семката, Пръча, Памперса и други другари с колоритни имена, за които Ивайло Мирчев изплака във Фейсбук, че купуват гласове. И, разбира се, замеси името на вечния му виновник- Делян Пеевски.
Е, оказа се, че купувач на гласове наистина има. Закопчан от прокуратурата със СРС-та и 100 000 лева белязани пари.
И той е не нацепена батка от ромска махала, а лъскав депутат с още по-лъскаво име: Джижи. Носи маркови дрехи, само тениската "Гучи" от които струва два бона. Кара супер скъп джип, собственост на фирма, уличена в крупни измами и източване на ДДС, апартаментът му е на занижени цени и отново е свързан с разследвана компания.

Джейхан Ибрямов бе закован по учебник за криминалистика 

Един от най-близките хора на Ахмед Доган бе арестуван на паркинга на голяма хранителна верига до "Пирогов", в момента в който получава сак със 100 бона белязани пари от бизнесмена М.Т.. Малко по-късно антикорупционната комисия и ГДБОП обискираха жилището му, откривайки пачки с банкноти, документи и тефтер. 
В четвъртък стана ясно, че освен белязаните пари, запис от СРС напълно заковава Джижи, както го наричат жена му - секретарката на Доган, и деребеите. 

Главният прокурор Борислав Сарафов прати до ЦИК уведомително писмо, че ще снеме имунитетите на депутата, защото когато е хванат на местопрестъплението, разрешение от ЦИК не се иска.
И това не е всичко. 
Докато в София деребеите крещяха в защита на Джиджи: "Спрете изборите", в Хасково прокуратурата вадеше разкритие след разкритие срещу друг деребей на Доган - кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер. Нещо повече - железните доказателствата за злоупотреба с евросредства вече пътуват към европейската прокуратура.
В четвъртък умните и красивите замръзнаха. Защото 

рязко изгубиха новото си знаме на морала - Доган

От месеци насам те по няколко пъти на ден си късат ризите, че Сокола, който се самоизключи от ДПС, кандидатирайки се за парламента от друга партия, ходи немил-недраг по чужди сараи и не може да има никакви претенции към ДПС. Ридаят шумно за "автентичното Движение" и бият тъпана за всяка социологическа ала-бала, която дава на Доган фалшиво предимство на старта на кампанията.

Дори Лена Бориславова драсна във фейсбук страстна пледоария в защита на Джиджи и Доган, обявявайки че арести по тъмно и по избори не се правят и че това не е нейната България. 

Да, знаем. Нейната е онази, в която управлява парапетът, а Бойко Рашков нахлува в домовете на болни хора, за да им съставя предупредителни протоколи за изборите. И арестува посреднощ без доказателства. 
Тази седмица Иван Костов слезе от Драгалевци, за да размаха бащински пръст на своите, припомняйки им, че още през 1999 г. е нарекъл Доган проклятието на България. Но за умнокрасивитета в момента Сокола е светец. Само защото е срещу врага им Пеевски.

На старта на изборите лъснаха и мурафетите, и мушиите на деребеите около Доган.  
Нервността им е разбираема. Докато те се чудят как да си осигурят гласове, лидерът на ДПС Делян Пеевски постави Новото начало в страната. Пълните зали в Кърджали, Варна, Бургас, Велико Търново, Враца, Пиринско, София област и къде ли още не белязаха
 
летящия старт на кампанията на ДПС-Ново начало

Тя се отличава от всички останали, защото навсякъде водачите на листи правят едно - застават до хората и записват проблемите им. Своеобразните анкетни карти ще са програмата на Новото начало в 51-вия парламент. Както казаха Искра Михайлова, Йордан Цонев, Иво Цанев, Хамид Хамид, Калин Стоянов всяко действие на ДПС е с хората и за хората. 

Докато изразяват само личната си воля и интерес, Пеевски за пореден път в четвъртък стана глас на болните проблеми на хората. В Перник са изплашени и гневни от пускането на прокурорския син на свобода, заяви Пеевски. И допълни: "След това решение на СРС цял един град живее в страх, с гнева от безнаказаността и накърненото чувство за справедливост".
В отговор на тази крещяща несправедливост Пеевски обяви, че внася сигнал до Инспектората на ВСС и ще настоява за задействане на всички законови механизми за контрол и оценка на интегритета на магистратите, постановили това решение.

Колкото повече дерибеите се напъват да очернят Пеевски, толкова повече той събира одобрението на хората. Защото думата му на две не става. 

ДПС без ДС, обяви преди седмица Пеевски. И подаде сигнал до Военно-окръжна прокуратура, с който настоя за провеждането на справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за т.нар. “възродителен процес”. В четвъртък стана ясно, че разследването за най-бруталното погазване на човешките права и свободи в новата история на България е започнало. Майор Кирил Пейчинов от Военно-окръжна прокуратура София разпореди 

военни следователи да установят агентите, работили за Държавна сигурност

по линия на т.нар. „възродителен процес“ по региони. Те трябва да бъдат разпитани в качеството на свидетели какви задачи са им поставяли водещите офицери и тяхното изпълнение. Също така да установят къде се съхраняват агентурните дела на агентите, да се изискат и приложат оперативните дела. 
Със сигурност в хода на разследването наяве ще излязат най-тъмните тайни на Доган, когото дисидентите в ДПС наричат най-добрия продукт на ДС и КГБ. Един от тях - Нури Адалъ, дори не искал да чуе за Доган, заради предателствата на Сокола към българските турци. Всъщност, именно това е причината Турция да обяви Сокола за персона нон грата. Поредното доказателство дойде преди дни, когато дясната му ръка - Джевдет Чакъров, вися като прани гащи дни наред пред двореца на Ердоган, за да разбере, че не е желан.

Тепърва ще изсветляват кирливите ризи на дерибеите. Вратата на прехода все повече се затваря, за да стартира новото начало. Така, както обеща Пеевски- в името на едно по-мъдро утре.
  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай