Кирил Добрев към соцлидера Миков: Обратното броене започна!

Кирил Добрев към соцлидера Миков: Обратното броене започна! | StandartNews.com

Кървав пленум на БСП - страстите са нажежени до крайност, а съпартийците не пестят остри думи. Социалисти искат оставката на лидера и цялото ръководство, поемане на отговорност за погрома на местния вот, Миков отказва да напусне поста си, не смята да прави промени и в Изпълнителното бюро, научи "Стандарт".

Пленумът бе открит с реч на Миков, който заявил, че членовете на ИБ заявили пред него готовност да подадат оставки, но той няма да ги приеме, защото "има и друг начин да се носи отговорност". В анализа си той не казал нито една самокритична дума. За провала на БСП са виновни застъпници, избиратели, местни структури, но не и ръководството, разказаха участници във форума.

Членове на НС обаче не показват намерение да спестяват истини на лидера си. "Прав си Мишо, не е проблемът в техните оставки. Бюрото, на което и ти от 20 години си член и досега са споделяли „колективната отговорност"или безотговорност вече при 10 загуби. Апропо, тази година имаме юбилей – 10 години откакто БСП не е печелила нито едни национални избори. Проблемът е в твоите възможности, Мишо", заявил депутатът Кирил Добрев на закритото заседание.

Под формата на въпроси той обявил, че Миков няма сила да обедини БСП идейно и организационно, съответно няма капацитет и за ляво обединение, не може да даде на хората, които още вярват в БСП, перспективи и хоризонти. Добрев призова Миков да помисли и да отговори, защото "обратното броене вече започна".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай