Кирил Петков с лавина от проверки

Комисия влиза и в Държавната консолидационна компания

Кирил Петков с лавина от проверки | StandartNews.com
  • Комисия влиза и в Държавната консолидационна компания
  • Ще се провери и Българската агенция за застраховане

Лавина от проверки в държавните ведомства, за които отговаря, започва икономическият министър Кирил Петков. "Назначих комисията, която влезе в ББР, но с нови членове, да влезе в Държавната консолидационна компания. Ще се проверят и "Индустриални зони" и Българска агенция за застраховане.", съобщи Петков в предаването „Лице в лице“ на бТВ.

ВИЖ ОЩЕ: Тази нощ чиновниците будни.Мерки за малкия бизнес

„Аз нищо не знам за ДКК, няма уебсайт, искам да видя какво се случва под този холдинг. Чувам, още не съм взел факти, там са "Монтажи", бяха дадени 500 милиона за язовирите. Там е този държавен комплекс за 90 хиляди кв. м, който в средата на кризата се е решило, че ще се строи, за да се преместват министерства. Ще вкарам доста светлина там. Имаме един чадъров холдинг, под който не знаем какво се случва“, заяви министърът.

ВИЖ ОЩЕ: Уволниха двама членове от Надзорния съвет на ББР

Държавна консолидационна компания управлява голям финансов ресурс, като собственият й капитал през 2019 г. е около 1,2 млрд. лв., а на управляваните активи – около 1,5 млрд. лв. Важен аспект от дейността на този холдинг е възлагането на дейности по ремонт и реконструкция на язовири – държавна и общинска собственост, във връзка с което през 2018 г. капиталът на дружеството е увеличен целево с половин милиард лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай