Кирил и Асен проговориха за Слави. Хвърлят чоп за премиер

Хардардците отново се виждат във властта

Кирил и Асен проговориха за Слави. Хвърлят чоп за премиер | StandartNews.com

Кирил Петков и Асен Василев проговориха по най-горещите теми – кой ще е премиер, новия референдум, искан от Слави Трифонов и как ПП ще се представи на изборите.

"Продължаваме промяната" ще спечели предсрочните избори на 2 октомври уверени бяха Кирил Петков и Асен Василев пред БНТ в петък вечерта.

"Като ви дадат социолозите данни, добавете 10 процента и ще видите реалното", каза Петков за последните проучвания, според които разликата на "Продължаваме промяната" (ПП) и основния им опонент ГЕРБ е минимална и е в полза на партията на Бойко Борисов. Той припомни как и на предишните избори предварителните данни за ПП са били далеч по-ниски от получените на вота. "Българските избиратели ще решат на 2 октомври дали да пенсионират Борисов", допълни бившият премиер.

Асен Василев коментира, че българските избиратели ще получат "малко по-пораснал и поочукан отбор, който обаче по-реалистично може да се справи с нещата и по-трудно може да бъде спънат".

След спечелването на изборите заедно с Асен ще решим кой ще е премиер от нас двамата, заяви Петков и изрази увереност, че този път партията ще се справи много по-добре от прекратения им с вот на недоверие мандат, тъй като за седемте месеца управление е видяла къде са пробойните и е направила първата стъпка, а сега предстоят следващите, които ще са по-съществени.

Двамата декларираха, че вратата към партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" е затворена. Василев коментира и намерението на Трифонов за референдум за президентска република с думите, че той инициира три референдума и не ги реализира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай