Кирил Добрев: Трябва да разрешим въпроса с кадрите в БСП

Липсата на реализация силно демотивира партийните членове и симпатизанти

Кирил Добрев: Трябва да разрешим въпроса с кадрите в БСП | StandartNews.com

„Най-сериозният проблем, с който се сблъскваме в последните години, е проблемът с кадрите и тяхната мотивация” – това каза в Сухиндол заместник-председателят на БСП Кирил Добрев.

„Десетте години опозиция, а на места и доста повече, доведоха до липса на мотивирани и политически подготвени хора. Ако трябва на нещо да посветим следващия мандат, то това е – да намерим и подготвим хора - от кмет на най-малкото населено място, до министри” – подчерта Добрев. Той добави, че ако продължава тази тенденция, няма да има никакво значение кой за какъв пост е номиниран, тъй като всички са изправени пред риска да няма кой да ги избира.

„Известно е, че когато една партия е в опозиция, тя използва това време да подреди дома си и да се подготви за следващата битка – програмно, организационно и кадрово.” – каза Кирил Добрев. „Изборите са само след една година. Тази отчетно-изборна кампания и следващата една година, сме длъжни да си подредим дома.” – допълни той.

Според Кирил Добрев липсата на реализация силно демотивира партийните членове и симпатизанти и то точно онзи среден ешелон, който липсва на БСП и постави въпроса за мандатността и несъвместимостта на постовете – мерки, които той лично подкрепя, но стои въпросът дали приложени заедно, не поставят БСП в кадрови вакуум.   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай