Иванов: Пишете Гугъл БГ и излиза шкафчето на Бойко

Лидерът на ДБ коментира актуалните скандали в държавата ни.

Иванов: Пишете Гугъл БГ и излиза шкафчето на Бойко | StandartNews.com

Лидерът на "Да, България" Христо Иванов призова "новото ръководство на ДАНС, както и държавата, да задвижи процедурата за налагане на аналогични санкции към обявените от САЩ лица". Той гостува в предаването "Лице в лице" по БТВ, където коментира актуалните скандали в държавата ни.

Американското правителство прави един приятелски жест към България, защото корупцията е проблем на колективната сигурност. Това е последица от действията на българските граждани в последните месеци, последица от работата на различни медии и журналисти.

Америка реагира на това и в този смисъл ние минаваме един много важен политически рубикон. Но това се случва именно с усилията на българското общество. Нашите приятели реагират, защото виждат, че у нас се минава на нов етап от политическото развитие. Трябва да довършим започнатото. Корупцията е като тангото - тя изисква двама. 

Това лице, което носи политическата отговорност за това загубено десетилетие на задълбочаваща се корупция, е Бойко Борисов.

Те когато започнаха да разследват Божков не погнаха корупцията, а други неща като изнасилвания, престъпления с културни ценности и т.н. А той сам призна за корупцията", обясни Иванов.

"Знаете ли когато международните медии говорят за корупцията, колко спада цената на недвижимите имоти, на нашия труд, на нашите инвестиции в страната. Корупцията ни яде бъдещето. Когато отвориш "Гугъл" и напишеш "България", това излиза. И Борисов излиза с неговите шкафчета", каза още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай