Христо Иванов премиер? Отговорът

Съпредседателят на ДБ коментира политическата ситуация

Христо Иванов премиер? Отговорът | StandartNews.com

„Не искам да ставам премиер, не искам да ставам главен прокурор“, категоричен бе съпредседателят на ”Демократична България Христо Иванов пред БТВ.

„Ние трябва да положим усилие да конструираме такава комбинация, която да може да увери избирателите, че това наистина ще бъде друго управление. Че това управление ще бъде конструирано около волята да се справи с корупцията, а не да продължи с нов глас“, каза още Иванов.

Той допълни, че няма да коментира слухове кой ще заеме министерските кресла в кабинета на ИТН. „Ние можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с едно упраление, което има ясна физиономия, хора с ясни биографии, които все пак могат да се преборят с корупцията и са проявили този характер назад във времето“, допълни Иванов.

„ИТН си представят, че просто един ден ще извадят на въртележката един състав на кабинет и ние ще трябва да гласуваме за него. Аз казвам – дайте да говорим сериозно, защото ние искаме да направим това, но не можем да дадем подкрепа ей така“, уточни Иванов.

Той призова останалите партии към здрав разум.

Според Иванов за избора на бъдещи министри трябва да се ориентираме по Кирил Петков, Асен Василев и професор Денков:

"Те показаха характера си и генерираха огромно доверие - трябва да се ориентираме по тях, да ги поканим или да дадем нещо по-добро от тях"

,,Можем да преодолеем дълбоката политическа криза само с управление, което има ясна физиономия – чрез хора, които могат да казват и "не'', посочи той.

По негови думи да се премахне Гешев не е достатъчно, нужда е дългросрочна промяна и в други организации. Иванов уточни, че доверите на хората, дали своя глас за ДБ не е просто кредит, който да се харчи ей така.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай