Хр. Иванов: Службите за сигурност фалираха

Лидерът на Демократична България коментира санкциите от САЩ

Хр. Иванов: Службите за сигурност фалираха | StandartNews.com

"Безпрецедентните санкции по закона "Магнитски" показват, че България е разглеждана от своите най-близки партньори като държава, чиито институции - най-вече прокуратура и служби за сигурност - са с ограничена вменяемост, за пореден път са обявени във фалит". Това каза пред БНР лидерът на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

По думите му големият въпрос е кога имената от санкционния списък ще бъдат произнесени от главния прокурор и те ще бъдат разследвани.

Според него санкциите са акт за обявяване на България в корупционна държава и те ще доведат до отражение в българската политика. Лидерът на "Да, България" призова Иван Гешев да си поде оставката.

Той посочи, че Бойко Борисов носи персонална отговорност за огромния погром върху българската държавност и репутацията на България.

Христо Иванов подчерта, че фактологията в документа на Министерството на финансите на САЩ е налична благодарение на работата на български журналисти: "САЩ предприема това действие в момент, в който вижда, че българското общество се пробужда и появата на сцената на политически формации, които назовават тези неща с имената им и имат програма за решение. Защото тогава има смисъл да се прави интервенция, има кой да поеме нещата и да си свършим работата". Той заяви още, че действието на САЩ е приятелско по отношение на отговорност към общата ни сигурност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай