Хр. Иванов каза на кого ще стъжни живота

Раздаде постове и ултиматуми за бъдещите кабинети

Хр. Иванов каза на кого ще стъжни живота | StandartNews.com

 

Христо Иванов продължава с медийния маратон, този път до Дарик. В поредната си изява раздаде премиерски и министерски поставе, постави условие на Радев за служебния кабинет, видя гражданска война в БСП  и се ожали, че ДПС си остава голямата му болка.   

Още отсега започна със заплахите какво ще се случи, ако партията му не участва във властта след изборите.

"Ние сме извън парламента и предизвикахме най-голямата му криза. Представете си какво ще стане в Народното събрание, ако някой си позволи да прави управление на промяната без наше участие - ще му се стъжни живота".

Съпредседателят на ”Демократична България” прояви нехарактерна за него скромност, като заяви, че не иска да става премиер. Но веднага добави, че е готов да сложи свой човек на поста и вече има няколко варианта.

Имал надежда, че Борисов ще подаде оставка още през декември, но било малко вероятно. Ако все пак това се случило, той постави условие на Радев - служебният му кабинет да не взима нито едно външнополитическо решение.

Новият кабинет обаче още не му е ясен, защото имало много неизвестни.

"Не знаем с каква програма и хора ще се появи и кога ще излезе от мълчанието си Слави Трифонов. Не знаем как ще изглежда БСП след вътрешната им гражданска война. Има две ясни формации, които са напълно противоположни. Това са "Демократична България" и ДПС. Всичко останало е във форма на метаморфоза или тепърва ще възникват", каза Христо Иванов.    

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай