Хората на Нинова видяха опит за преврат

Имало "подводници4 навсякъде

Хората на Нинова видяха опит за преврат | StandartNews.com

"Днес заседание на Националния съвет на БСП не е имало." Това обяви заместник-председателят на парламентарната група на БСП Георги Свиленски на пресконференция на "Позитано" 20.

Той уточни, че такова заседание е било насрочено и са били събрани нужните 1/3 подписи от членове на Националния съвет за неговото провеждане, но 50 минути след неговото начало са присъствали едва 86 члена - недостатъчни за кворум. 

"В момента сме в кампания за пряк избор на председател на партията и според нас няма абсолютно никаква причина да се провежда заседание на Националния съвет

Усилията на всички социалисти, членове на НС, ръководители на партията, трябва сега да бъдат насочени единствено към провеждането на пряк вътрешнопартиен избор за председател - към неговата прозрачност, честност и легитимност.

 Владимир Москов никога не е призовавал за неучастието на пленума, за бойкотиране на Устава или на каквито и да е документи. Москов се опита да успокои партията и членовете на Националния съвет, които се вълнуват единствено да се съберат тук и да направят опит за вътрешнопартиен преврат."

Списъците се правят от Общинските съвети на БСП и нито един от изброените няма право да пипа, да премахва членове на партията от тези списъци", увери зам.-председателят на ПГ на социалистическата партия.

"Единствената цел на опитите за провеждане на заседание на Националния съвет от две-три седмици насам, е саботиране на прекия избор и неговата отмяна", заключи Георги Свиленски.

Ние считаме, че по-голямата част от нашите другари са били подведени. Няколкото подводници на ГЕРБ, които изплуваха днес на "Позитано" 20, са се опитали да увлекат тези другари в действия, които не са в интерес на БСП, които саботират най-демократичния избор за председател на БСП и провеждането на редовен Конгрес. 

Тези действия очевидно не са в подкрепа на нашата партия, а са в услуга на агонизиращото управление на ГЕРБ и техните сателити."коментира от своя страна Румен Гечев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай