Х. Мустафа: Помогнахме с 2 млн. за културни обекти

От 2002 г. са отпуснати над 2 млн. лв. за осем различни проекта из България

Х. Мустафа: Помогнахме с 2 млн. за културни обекти | StandartNews.com

Съединените щати помага на България да съхрани културното си наследство за бъдещите поколения. От 2002 г. са отпуснати над 2 млн. лв. за осем различни проекта из България. Това съобщи посланичката на САЩ у нас Херо Мустафа във видеоклип, публикуван в страницата на посолството във Фейсбук.

Във видеото посланичката заявява, че за краткото време, за което е дипломат Мустафа у нас научила много за културата и историята на „удивителната“ ни страна. „Културата е важна за мен, защото е прозорец към страната“, добавя тя.

Иначе това е част от седмичната им поредица "Културни контакти".

„Щастливи сме да видим България да се връща към нормалния живот по разумен начин и пожелаваме на всички вас безпроблемни пътешествия, докато посещавате български забележителности и подкрепяте рестарта на българската икономика. Преди извънредното положение посланик Мустафа посети важни български културни обекти, реновирани чрез американския Посланически фонд за опазване на културното наследство. Проследете нейната видео обиколка и след това ги посетете лично!“, пишат от посолството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай