Хайко Маас ще гостува на президента Радев

Екатерина Захариева ще приеме министър Хайко Маас за разговори на „четири очи“

Хайко Маас ще гостува на президента Радев | StandartNews.com

Министърът на външните работи на Германия Хайко Маас е на официално посещение в София по покана на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Днес той ще се срещне с вицепремиера Екатерина Захариева и с президента Румен Радев. Екатерина Захариева ще приеме министър Хайко Маас за разговори на „четири очи“ и пленарни разговори между двете делегации в Министерския съвет в 10:30 ч. След това двамата ще дадат пресконференция в Гранитната зала на Министерския съвет, съобщиха от МВнР.

Двамата министри ще обсъдят актуални теми от двустранните отношения и дневния ред на Европейския съюз, както и въпроси, свързани с предизвикателствата пред ЕС в международен план.

В 12.00 ч. президентът Румен Радев ще разговаря на „Дондуков“ 2 с Хайко Маас.

В 12.30 ч. Екатерина Захариева и Хайко Маас ще се разходят в историческия център на София в района между ротондата „Свети Георги“, джамията „Баня Баши“ и Софийската синагога, символизиращи културното многообразие и толерантност на българския народ. В 14.00 ч. двамата министри ще направят първа копка на новата сграда на дипломатическата мисия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай