Вторник,

Хасан Адемов разказа как е преборил коронавируса

От: Рачо Рачев, кадър бТВ -
A
A
A

Бях от хората, които в началото на епидемията смятаха, че коронавирусът е леко заболяване, което протича като ежегодните вирусни заболявания. Моята клинична проява беше към средно тежките случаи. Това разказа пред бТВ народният представител от ДПС Хасан Адемов, който преболедува COVID-19 и се върна на работа в пленарна зала.

Той обясни, че в момента, в който вдига температура, си прави снимка и установява, че има бронхопневмония. „Притеснението идва от това, че има неизвестност как ще протече заболяването. Кашлицата е изключително мъчителна и е един от основните симптоми, които водят до по-нататъшно усложняване“, сподели той.

По думите на Адемов при него не е имало влошаване на здравната картина. Депутатът обясни, че има изградени антитела и има добър имунен отговор.

Според него управляващите са се справили по отношение на противоепидемичните мерки. Адемов смята, че има какво още да се направи при икономическите мерки. Въпреки това смята, че те в момента действат и дават резултат.

„13 497 работодатели са подали заявление за 219 800 работници и служители по мярката 60:40. В края на месец юни се очаква цифрата да набъбне“, коментира той.

Адемов уточни, че може да се промени дизайна на мярката, така че още повече хора да могат да се възползват от нея.

„Неслучайно държавата, заедно с намаляването на ДДС за ресторантьорите, се ангажира с това да вдигне минималния осигурителен доход. По този начин приходите ще бъдат увеличени. Предстои да стане ясно дали бизнесът ще бъде на базата на анализа на края на годината“, изтъкна Адемов.

В Народното събрание ДПС ще подкрепи предложението за ресторантьорския бизнес и както депутатът заяви – браншът е пострадал директно от заповедта на здравния министър, заради която те затвориха врати.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички