Хамид: Ще търсим широка подкрепа в парламента

Постигнахме всички основни задачи поставени от ръководството, отбеляза той за изборите

Хамид: Ще търсим широка подкрепа в парламента | StandartNews.com

Движението за права и свободи (ДПС) ще търси широка парламентарна подкрепа за новите си законопроекти. Това е програма за ускорено развитие на България, с която смятаме да предложим на всички партии, за да променим нещата и да настигнем поне държавите от нашата черга. Това заяви Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на ДПС, в предаването „Лице в лице” по бТВ.

Днес в парламента стана ясно, че ДПС обмисля законодателни инициативи за намаляване на ДДС върху някои продукти и за безплатни детски градини.

„Тук става въпрос за голям пакет от законопроекти, които са в подкрепа на българския бизнес, на гражданите и на инвеститорите. Тези дни и Румъния и Гърция обявиха намаляване на различни ставки, а те са регионални играчи на Балканите, България не трябва да изостава от тях”, посочи Хамид Хамид.

Той посочи, че е организирана среща с асоциации на зърнопроизводителите, хлебопроизводителите, както и с фармацевтични компании, за да се помисли как разликата от това намаление да не остане в джоба на големите компании, а да се отрази реално на джоба на обикновения български гражданин.

Ще искаме всички производители, които се възползват от по-ниските ставки, да декларират техните методи за ценообразуване, за да видим как се отразява намаленото ДДС върху крайната цена.

Според Хамид Хамид средствата от Фонда за саниране, който не постигнал желания ефект, могат да бъдат пренасочени към строителството на нови детски градини или ремонт на старите.

За резултатите от евроизборите Хамид Хамид посочи, че партия ДПС е доволна. Постигнахме всички основни задачи поставени от ръководството, отбеляза той.

По думите на Хамид Хамид първата е била да се възстановят щетите след последните парламентарни избори,  както и да се покаже, че „генното инженерство за създаване на изкуствени алтернативи на ДПС търпи провал вече 30 години и е със срок на годност максимум до първите избори”.

Делян Пеевски всеки ден ходи на работа, и то при избирателя, има достатъчно задачи в избирателния район и в страната, отбеляза Хамид Хамид по повод появата на депутата от ДПС за втори пореден ден в пленарната зала. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай