Хамид не вижда условия за предсрочен вот

Управлява се ден за ден, без реформи и без идеята и желание за такива, казва зам.-председателят на ПГ на ДПС

Хамид не вижда условия за предсрочен вот | StandartNews.com

Заместник-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид не вижда условия за предсрочни избори, въпреки че в страната цари хаос. Тази позиция той защити в предаването „Офанзива” с Любо Огнянов по Канал 3.

“В момента не виждаме условия за предсрочен вот. Няма ясна политическа формация или група от формации, които да заменят този модел на управление. Ние сме против да се стигне до нова подобна формация на аритметично мнозинство, което да не прави нищо. Но това, че не виждаме условия за предсрочни избори, няма да ни спре да твърдим, че страната е в хаос”, каза Хамид. И допълни: „Управлява се ден за ден, без реформи и без идеята и желание за такива. Това прелитане от криза в криза, може би опазва засега тази коалиция на власт“.

По повод все по-актуалната тема с машинното гласуване, депутатът заяви: “Преди да кажем, че искаме хартиено или машинно гласуване, трябва да решим какво искаме да се постигне. Трябва да се изведе основната цел. И това е да минимизираме субективния елемент при преброяването на бюлетините и при съставянето на секционния протокол. Факт е, че там са най-големите нарушения и грешки при избирателния процес“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай