Хаджигенов: Парламентът да работи поне година

Борисов няма да дойде утре в Народното събрание, казва депутатът от Изправи се! Мутри вън

Хаджигенов: Парламентът да работи поне година | StandartNews.com

Политическите сили трябва да се научат да работят в комбинация с другите, както и в трудни условия. Това заяви в "Денят започва" на БНТ Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

По думите му като най-малка сила в парламента са дали инициативата за започване на неофициални политически разговори с всички опозиционни партии. Не са говорили все още с БСП и ДПС.

Хаджигенов каза, че е реалистично правителство на малцинството да може да работи около провеждането на определени политики - промяна в Изборния кодекс, отмяна на дискриминационни и противоконституционни норми, правосъдна реформа.Според Хаджигенов съгласието по тези теми е почти 100% при проведените разговори.

Имам чувството, че всички политически сили живеят с химерата утре да се превърнат в правителството на Иван Костов – да имат пълно мнозинство", каза Хаджигенов по повод вчерашните консултации при президента преди започването на процедурата по връчване на мандатите.

"Това няма да стане. Политическите сили трябва да свикнат да работят в трудни условия", добави юристът. "Имаме жив парламент, не канцеларски печат на Борисов. Жив е, бори се, иска нещо да промени. Според мен е нужно този парламент да функционира поне година, за да промени някои неща", каза Хаджигенов.Той не смята, че премиерът Бойко Борисов ще се яви в сряда в парламента. "Броят на оперираните менискуси на Борисов е равен на броя на убитите му дядовци. Ние не сме имали илюзии, че той ще дойде в парламента.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай