Казват за имунитета на Радев до дни

Конституционните съдии ще излязат със становище за президентския имунитет

Казват за имунитета на Радев до дни | StandartNews.com

Само след няколко дни ще се реши политическата съдба на президента Румен Радев. Причината е, че след месеци на тълкуване и разглеждане, конституционните съдии ще излязат със становище за президентския имунитет, съобщи „ПИК“.

До него се стигна, след като в началото на своя мандат главният прокурор Иван Гешев поиска тълкувателно решение от КС затова докъде се простира имунитетът на президента, що е то "държавна измяна” и "нарушение на Конституцията”.

Той попита и дали евентуално дело срещу държавния глава трябва да бъде спряно или прекратено, докато той заема поста на "Дондуков" 2.

Според Гешев неяснота има и за това дали имунитетът на държавния глава позволява да се водят предварителни проверки и разследвания за престъпления, в които може да е замесен.

Малко след искането на обвинител номер 1 стана ясно, че Радев и негови подчинени са правили опити да укриват документи и данни от комисия "Антикорупция" по разследване, свързано с половинката му Десислава Радева.

Както е известно през последните седмици се разрази още по-мащабен скандал на "Дондуков" 2 покрай разследване на прокуратурата за търговия с влияние в президентството в полза на замесения в „Боклукгейт“ бизнесмен Пламен Бобоков

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай