Неделя,

Караянчева запозна Радев с извънредния закон

От: Рачо Рачев -
A
A
A

Шефката на Народното събрание Цвета Караянчева запозна президента Румен Радев с работата на парламента във връзка с извънредното законодателство за Ковид-19 (COVID-19).

Председателят на парламента посочи, че се очаква утре Народното събрание да приеме на второ четене законопроекта за мерките по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г.

Държавният глава изрази готовност в най-кратки срокове да издаде указ, което ще позволи обнародването на законопроекта в извънреден брой на Държавен вестник в събота, 21 март.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева подчерта, че България е предприела навременни и адекватни мерки за ограничаване на разпространението на Ковид-19 и отбеляза отличната работа на Националния оперативен щаб, на правителството и на министър-председателя. Цвета Караянчева заяви, че България е сред първите страни в света, която е създала национален щаб за справяне с Ковид-19 и благодарение на навременно взетите по-строги мерки темповете на разпространение на вируса в страната са максимално ограничени. Участието на учени от БАН в усилията за ограничаване на Ковид-19 е много ценно, коментира още тя.

Притеснени сме от ситуацията, при която работят народните представители, но наш дълг е и сме готови да направим нужното, за да се осигури законодателната база за работа на институциите в тази ситуация, отбеляза Цвета Караянчева. Работим в непрекъснат контакт с представителите на Министерския съвет и Националния оперативен щаб, добави тя.

По време на разговора председателят на Народното събрание Цвета Караянчева изрази благодарност към всички български производители, които са успели да пренастроят производствата си и да осигурят необходимите предпазни средства, облекла и консумативи за нуждите на различни звена и институции в страната.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички