Караянчева: Радев се престраши да дойде в НС

Но не каза нищо ново, коментира председателят на Парламента

Караянчева: Радев се престраши да дойде в НС | StandartNews.com

„Радвам се, че президентът се престраши да дойде в Народното събрание след 2 години и половина. Относно речта му не чух нищо ново – неща, които повтаря, едни общи теми”. Това коментира в предаването „Здравей, България” председателят на НС Цвета Караянчева. „На места имах чувство, че говори г-жа Нинова”, допълни Караянчева.

Тя защити премиера от обвиненията, че не ходи на парламентарен контрол.

„Въпросите понякога са конкретни и се отнасят до работата на конкретни министри. Няма как министър-председателят да отговаря за свинската чума. Когато темите касаят общата политика, министър-председателят винаги идва да отговори на въпросите ”, заяви Караянчева.  

„На места имах чувството, че говори г-жа Нинова”, заяви още председателят на НС за речта на президента. И обвини държавния глава, че отправя заплахи без конкретика, че призовава за борба с корупцията без да дава конкретни решения на нещата.

„Мислех, че като дойде, ще има позитивен тон и ще заяви своето желание институциите да работим заедно”, заяви Караянчева. И добави, че в борбата с корупцията ще има повече успехи, ако има конструктивен тон между институциите.

„Трябва да се обединим, за да бъде ефективна борбата с корупцията”, призова Караянчева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай